Veelgestelde vragen

Is dit serieus?

Ja!

Hoe lang blijven de aardappels goed?

Het Voedingscentrum meldt het volgende:

Op aardappelen hoeft geen houdbaarheidsdatum te staan. Gemiddeld zijn ze in huis 2 tot 3 weken houdbaar. Na een tijd bewaren neemt wel de kwaliteit af. De houdbaarheid van aardappelen is te verlengen:

  • Aardappelen blijven langer houdbaar op een donkere plaats. Licht bevordert de vorming van de natuurlijke gifstof solanine. Dit is te zien aan groene plekken.
  • Op een koele plek, tussen 8 en 10°C Te hoge temperaturen zorgen voor uitlopers. Van te lage temperaturen krijgen aardappelen een zoete smaak. Aardappelen om te frituren en bakken kun je dus beter niet in de koelkast bewaren.
  • Door te veel vocht krijgen aardappelen uitlopers en schimmel.
  • De kwaliteit controleer je door te kijken en te ruiken. Aardappelen zijn goed als ze een stevige mooie, heldere gele (of rode) huid hebben. Ze zijn minder goed als ze slap, groenverkleuring, uitlopers, beschadigingen, zure geur, blauwe plekken hebben.

Kan ik ook anoniem versturen?

Natuurlijk, gewoon geen naam in je boodschap verwerken. Dat is namelijk het enige wat de ontvanger krijgt te zien. Wij versturen de aardappel(s), dus daar kan de ontvanger niets uit afleiden

Kan ik de aardappel(s) op een bepaalde datum laten bezorgen?

Jazeker! In het afrekenscherm kan je naast je boodschap ook doorgeven op welke datum je de aardappel(s) het liefst bezorgd zou willen hebben. Wij gaan er dan voor zorgen dat dat zo nauwkeurig mogelijk klopt. We kunnen alleen niet garanderen dat het altijd lukt.

Houd er ook rekening mee dat we pas actie ondernemen als de betaling binnen is, dit kan soms even duren. Ook bezorgt PostNL niet op zondag en maandag, de aardappel komt dan pas op dinsdag aan.

Hoe kan ik betalen?

Voorlopig kan je alleen betalen door het geld over te maken naar Rabobank-rekening NL50RABO0112080812. Zodra de betaling binnen is, zorgen wij dat de verzending wordt klaargemaakt.

Hopelijk kunnen we binnenkort ook iDeal betalingen toevoegen aan de site, maar voorlopig moet je het dus even overmaken.

Wat sturen jullie nou precies?

We sturen een of meer aardappels met daarop jouw boodschap. Zo simpel is het.
Je zou ook gewoon een kaartje kunnen versturen, maar via ons kan je nu anoniem een aardappel sturen.

Je kan kiezen tussen een 4 kleine aardappels met maximaal 200 tekens of de grote aardappel met maximaal 140 tekens.

 

Hadden jullie ook niet een aardappel van 5 euro?

Klopt, helaas bleek de kleine aardappel toch niet goed door brievenbus te passen. Jullie betalen voor een aardappel en niet voor puree, vandaar dat we de kleine aardappel uit het assortiment hebben moeten halen.

Je kan nu wel voor een kleine meerprijs 4 kleinere aardappels versturen.

Staat er een vraag niet tussen? Stel ‘m gerust via onze Contactpagina.